woonhuis Naarden

Gerealiseerd:

2020/2021

Oppervlakte:              

was 145m2, werd 260m2

Met een oppervlakte van zo’n 145m2 kon het gezin in dit zeer charmante woonboerderijtje niet al hun wensen kwijt. De keuken was apart en gedateerd, en miste contact met de rest van het huis. Er ontbrak een slaapkamer en een goede werkkamer. Ook een speelkamer voor de kinderen was een wens. Ideeën genoeg dus en al gauw kwam het plan van een aanbouw. 

Tussen het oude huis en het nieuw hoge deel van de aanbouw is de nieuwe woonkeuken gekomen. En de keuken is met recht het kloppend hart van het huis geworden. Perfect gelegen met zicht op eetkamer/speelkamer en handig vlak bij de bijkeuken. Ook het zicht op de tuin in beide richtingen maakt dit zo’n heerlijke ruimte. De spanten in het zicht komen hier goed tot hun recht en geven het een echte wow factor. De haard bij de overgang naar de eetkamer is goed te zien vanaf het keukeneiland en eettafel.  

Bij de uitstraling van de aanbouw zijn we dicht gebleven bij het oorspronkelijke landhuisje, te weten een rieten kap, witgeschilderd metselwerk en zwart gepotdekselde houten geveldelen. Zo gaat de aanbouw op in het geheel en lijkt het alsof het altijd zo gebouwd is geweest. 

Het overleg met de welstand had wel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is het ontwerp met complimenten voor de heldere indeling van de nieuwe ruimtes helemaal goedgekeurd.

Het interieur is in samenspraak met de eigenaren en Puurbouwen tot stand gekomen. Puurbouwen kwam vaak met een opzet voor de indeling, de eigenaren met de sfeer en de kleuren. Alles is vervolgens op maat gemaakt, van de eetkamerbank, de keuken, de bureaus, de garderobekast tot aan de walk-in-closet met room-divider in de slaapkamer. De finishing touches zoals het kleurgebruik, een kussen op maat in een leuk patroon en een behangetje her en der maken het een heel sfeervol en fijn familiehuis.