Aanbouw Naarden

Met een oppervlakte van zo’n 145m2 kon het gezin in dit charmante woonboerderijtje niet al hun wensen kwijt. De keuken was apart en gedateerd, en miste contact met de rest van het huis. Er ontbrak een slaapkamer en een goede werkkamer. Ook een speelkamer voor de kinderen was een wens. Ideeën genoeg dus en al gauw kwam het plan van een aanbouw.

Aan de linkerzijde was in de jaren ‘50 al een aanbouw geplaatst iets gedraaid tov het hoofddeel. Puurbouwen had het idee de nieuwe aanbouw aan de andere zijde met dezelfde schuinte te positioneren. Zo maken we het ensemble als het ware ‘af’ en vormt het huis met de aanbouw een geheel. Door aan de achterzijde de aanbouw langer en hoger te maken ontstond er aan de achterzijde een soort patio achtige tuin waar heerlijk van de zonsondergang genoten kan worden. Een veranda op die plek met buitenhaard mocht dan ook niet ontbreken. Ook hebben we dat deel lager in de grond gebouwd. Zodat we daar 2 verdiepingen in konden maken, zonder al te veel de hoogte in te hoeven bouwen. Een splitlevel verdieping, met onder in de ouderslaapkamer en badkamer, en boven in een werkkamer. Beide ruimtes met schitterend uitzicht.  

Tussen het oude huis en het nieuw hoge deel van de aanbouw is de nieuwe woonkeuken gekomen. En de keuken is met recht het kloppend hart van het huis geworden. Perfect gelegen met zicht op eetkamer/speelkamer en handig vlak bij de bijkeuken. Ook het zicht op de tuin in beide richtingen maakt dit zo’n heerlijke ruimte. De spanten in het zicht komen hier goed tot hun recht en geven het een echte wow factor. De haard bij de overgang naar de eetkamer is goed te zien vanaf het keukeneiland en eettafel.  

Bij de uitstraling van de aanbouw zijn we dicht gebleven bij het oorspronkelijke landhuisje, te weten een rieten kap, witgeschilderd metselwerk en zwart gepotdekselde houten geveldelen. Zo gaat de aanbouw op in het geheel en lijkt het alsof het altijd zo gebouwd is geweest. Het overleg met de welstand had wel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is het ontwerp met complimenten voor de heldere indeling van de nieuwe ruimtes helemaal goedgekeurd.

Het interieur is in samenspraak met de eigenaren en Puurbouwen ontworpen. Puurbouwen kwam vaak met een opzet voor de indeling, de eigenaren met de sfeer en de kleuren. Alles is vervolgens op maat gemaakt, van de eetkamerbank, de keuken, de bureaus, de garderobekast tot aan de walk-in-closet met room-divider in de slaapkamer. De finishing touches zoals het kleurgebruik, een kussen op maat in een leuk patroon en een behangetje her en der maken het een heel sfeervol en fijn familiehuis.