Nieuwbouw villa Blaricum

blaricum_foto_noordgevelVlakbij het centrum van Blaricum ligt dit vrijstaande kavel. Naar een ontwerp van Sanne Boks en een bouwkundige uitwerking en begeleiding van Elisabeth Schaafsma is hier een fantastisch nieuw woonhuis gebouwd.

Het ontwerp is deels traditioneel en past goed bij de omliggende bouwstijlen. Ook het gebruik van de materialen, zoals gepotdekselde zwarte geveldelen, paars/rode baksteen en een rood pannendak doet recht aan de omgeving. Aan de achterzijde, grenzend aan de tuin echter verrijst de gehele gevel tot in de nok van glas, gehuld in naturel gebeitst  hardhouten kozijnen. Zo heb je een spectaculair zicht op de tuin, zowel op de begane grond, als op de verdiepingen. Om het zonlicht te dempen maken we houten lamellen, ook weer van dezelfde zwart houten geveldelen, welke open en dicht kunnen om meer en minder licht naar binnen te brengen.

Uiteraard diende er een vergunning aangevraagd te worden voor de nieuwbouw. Puurbouwen verzorgde zowel de vergunningstekeningen als de uitvoeringstekeningen.

opgeleverd: 2012

[nggallery id=5]