Aanbouw Woerden

De puntjes moeten nog op de i gezet, maar de verbouwing is toch zo goed als klaar!

Een stoere zwarte aanbouw is verrezen aan de zijgevel van dit karakteristieke jaren ’30 huis in Woerden.
We hebben het contrast opgezocht door voor een moderne houten aanbouw te kiezen met aluminium kozijnen en zwart houten geveldelen. De wens voor een houten aanbouw zat al lang bij de opdrachtgeefster. En daar het gezin het huis inmiddels behoorlijk had uitgewoond en kampte met ruimtegebrek was dit het moment om alles aan te pakken. De zolder kreeg een nieuwe indeling met een 2e badkamer door 2 extra dakkapellen. Op de 1e verdieping hebben we de trap verplaatst om meer ruimte bij de slaapkamers te krijgen. En op de begane grond is de woonkamer aangevuld met een ‘chill’ plek aan de woonkamerzijde en een studieplek aan de eetkamerzijde. Als laatste is het stukje bijkeuken en de serre bij de keuken getrokken en ineens is de eetkeuken een ruime, lichte en fijne plek voor het hele gezin geworden.
Het jaren 30 huis komt door de aanbouw nog beter tot zijn recht. En de aanbouw zelf is echt een stoer ding geworden. Ineens stroomt het licht en zicht op de tuin naar binnen. Meer foto’s volgen snel.

Woerden_houten_aanbouw_00 Woerden_houten_aanbouw_05 Woerden_houten_aanbouw_04 Woerden_houten_aanbouw_03 Woerden_houten_aanbouw_02 Woerden_houten_aanbouw_01

/Users/elisabeth/Dropbox/201422 Woerden/dwg/website.dwg

/Users/elisabeth/Dropbox/201422 Woerden/dwg/website.dwg